Bakewell taart met frambozen

Bakewell taart met frambozen

 

 

Een bakewell taart is een klassieke Engelse taart gemaakt van een zoet korstdeeg met een laag jam en bovenop een laag van amandel en eieren, ook wel frangipane genoemd. Hij is licht knapperig, kruimelig, korrelig, sappig, warm, zoet en super fris.

Ingrediënten

Bodem
240 gr bloem
100 gr witte of lichtbruine basterdsuiker
220 gr zachte boter
snuf zout
de schil van 1 citroen of limoen of 1/2 sinaasappel


Vulling
4 eetl frambozenjam
200-250 gr frambozen (diepvries)
100 gr boter
3 eieren
125 gr suiker
150 gr blanke amandelen
sap van 1/2 citroen of limoen of 1/4 sinaasappel
geschaafde amandelen om te bestrooien

bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm

Verhit de oven voor op 180 graden of 150 hetelucht. Vet de bakvorm in met boter en leg er een stukje bakpapier in zodat de cake er straks makkelijk uit komt.
Meng voor de bodem de bloem met de citroenrasp, suiker, zout en de boter en kneed alles tot een soepel maar iets plakkerig deeg. Druk het deeg op de bodem van de vorm. Dit hoeft niet netjes, druk gewoon met je vingers tot het er ongeveer plat in ligt. Bak de bodem 20-25 goudbruin en laat afkoelen.
Smelt terwijl de bodem bakt de boter in een steelpannetje en laat iets afkoelen. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze tot een fijn meel. Doe de suiker, eieren en citroensap erbij en maal het in de keukenmachine tot een luchtige massa. Giet de boter erbij en meng het nog even goed door.
Bestrijk de taartbodem met de jam en leg de frambozen erop. Schep de frangipane over de frambozen en strijk het voorzichtig glad.
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer hem lauw of op kamertemperatuur met de eerder genoemde room.

 

Eet Smakelijk!!

 

 

 

 

 

© 2012 - 2018 Het Loohofje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel