Tarte d 'amour

TARTE D'AMOUR
Een recept dat oorspronkelijk uit het Franstalig gedeelte van Zwitserland komt.

Ingrediënten
375 gram bloem,
3 eidooiers,
5 eetlepels water,
3 eetlepels rozenlikeur of Roosjes zonder Doornen (= een esprit met 60% alcohol), 375 gram boter, rozenjam om te besmeren


Voor de vanillecrème:
1/4 liter slagroom,
2 vanillestokjes, 6 eidooiers


Voor het Roosjes zonder Doornen-glazuur:
200 gram verse roomkaas (Mon Chou),
15 gram zachte boter, 300 gram poedersuiker,
1 eetlepel Roosjes zonder Doornen of 1 eetlepel rozenlikeur

Doe voor het deeg de eerste vier ingrediënten in een mengkom (houd een beetje bloem achter) en meng ze door elkaar. Kneed de boter erdoor tot het een glad deeg is. Laat dit even rusten.
Verwarm de oven voor tot 200° Celsius. Spoel een bakplaat om en bekleed deze met bakpapier.
Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en druk ze op de bakplaat uit tot ronde platte koeken; bak ze 15 minuten in het midden van de oven. Laat de koeken afkoelen en bestrijk ze met rozenjam.
Doe voor de vanillecrème de room in een pan, voeg het merg van de vanillestokjes toe en klop de eidooiers erdoor. Breng de massa al roerend tot tegen de kook aan en blijf roeren tot deze gebonden is. Laat niet koken, want dan gaat de crème schiften! Laat de vanillecrème afkoelen; roer af en toe om.
Roer voor het glazuur de roomkaas en de boter romig. Voeg beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker toe. Voeg de Roosjes zonder Doornen toe en mix alles goed door elkaar.
Strijk een laagje vanillecrème op de met rozenjam besmeerde koeken en stapel ze op elkaar. Bestrijk de taart rondom met het glazuur.

Eet smakelijk!!

© 2012 - 2018 Het Loohofje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel