Winterse taart

 

Winterse Taart

Ingrediënten

250 gr. patesseriebloem        een scheut amaretto
100 g kandijsuiker                 een handvol rozijnen
100 g goede boter               100 mll. melk
2 eieren                                 2 eetlepels vanille poeder
beetje zout                             2 eetlepels rode vruchtenconfituur
2 appels                                 2 koffielepels witte suiker

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Appels in blokjes snijden mengen met amaretto en de rozijnen.
Bloem op een hoopje op het aanrecht maak een kuiltje daarin de eieren (zonder schaal natuurlijk) aan de buitenkant van de bloem suiker, boter en een beetje zout.
De eieren met de hand losdraaien en vervolgens de bloem en andere ingredienten eronder mengen. Als de bloem volledig vermengd is met de ingredienten deze uitrollen.
Neem een taartvorm leg er bakpapier in vervolgens het deeg duw goed aan.
Leg de appeltjes met rozijnen in de taartvorm. Bak deze gedurende een 20 min in de oven.
Roer de vanille poeder met 4 eetlepels melk los. De rest van de melk samen met suiker en confituur opwarmen tot aan het kookpunt voeg de opgeloste vanille poeder toe en roer goed. Haal de taart uit de oven verwijder de taartvorm de pudding over de appels verdelen. Zet de taart nog een tiental min in de oven. Laat de taart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker

EET SMAKELIJK!!

© 2012 - 2018 Het Loohofje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel