Oma's oliebollen

 Oliebollen (50 stuks)

Ingrediënten

  • 1 kilo bloem                                                50 gr. witte basterd suiker
  • 80 gram gist                                               1 liter lauwe melk
  • 20 gram citroensap                                   75 gr. krenten
  • 100 gram geconfijt fruit                          200 gr. appel
  • 100 gram rozijnen                                     10 gr. zout
  • 3 eieren                                                       80 gr. zachte boter

Bereiding

  • Laat de krenten en de rozijnen wellen in lauw water.
  • Snij de appelen in kleine blokjes van ca. 3/4 cm.
  • Laat de krenten en rozijnen uitlekken.
  • Mix de krenten, rozijnen en appelstukjes.
  • Los de gist op in de lauwe melk.
  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden, voeg de boter en suiker toe in dat kuiltje en meng langzaam draaiend de melk door de bloem, totdat een gladde massa ontstaat.
  • Voeg de citroensap en en de garnituur toe.
  • Roer het geheel even door elkaar en voeg als laatste het zout toe
  • Laat het geheel nu ca. 30 minuten op een temperatuur van ca. 30 graden rijzen.
  • Oma gebruikte een emmertje en dekte deze af met een schone theedoek en liet deze achter de kachel rijzen.
  • 30 minuten later mixte oma het deeg weer en liet het weer omhoog komen.

Afbakken  in olie van 170-180 graden
EET SMAKKELIJK!!

© 2012 - 2018 Het Loohofje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel