Oma's appelflappen

Oma's appelflappen (25 st.)

Ingrediënten

  • 4 stevige appels (bijvoorbeeld goudrenetten)          snufje zout
  • 125 gram bloem                                                             snufje nootmuskaat
  • 1,25 deciliter bier                                                          1 theelepel olie
  • 1 eierdooier                                                                   1 eiwit
  • 80 gram basterdsuiker                                                frituurolie
  • fijne tafelsuiker vermengd met kaneel

 

Bereiding

  • Appels schillen en klokhuizen uitboren en in dikke plakken snijden en eventueel met citroensap bedruppelen, zodat de appel niet bruin kleurt.
  • Een beslag roeren van bloem, bier, ei, suiker, zout, olie en nootmuskaat.
  • Klop het eiwit zeer stijf in een ontvette kom en vouw het luchtig door het beslag. Verhit de olie tot 175 graden Celsius en haal de appelschijven door het beslag en frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met het suiker-kaneelmengsel.

 

EET SMAKELIJK!!!!

© 2012 - 2018 Het Loohofje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel