Appeltaart

                                                                        

Ingrediënten

150 gr. Bloem                      Iets zout
100 gr. Boter                       25 gr. Rozijnen         
70 gr. Basterdsuiker              1 Theelepel kaneel
1 Ei                                      25 gr. Suiker
200 gr. Gedroogde zachtzure appelschijfjes


Bereiding

Was de appeltjes met lauw wate. Zet ze met zoveel water tot ze juist onderstaan in de week. Kook ze daarna in het weekwater gaar. Was de rozijnen en voeg deze met de suiker en de kaneel bij de appeltjes. Laat ze bekoelen. Doe boter en bloem in een kom. Snijd de boter in stukjes. Voeg suiker, zout en ei toe en kneed het vlug  tot een samenhangende bal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank tot een ronde lap van ongveer een 1/2 cm. Wrijf de spring vorm in met boter en leg hierin de lap deeg. Druk het deeg aan in de randen. Vul de vorm de de gekookte appelen.
Vouw het over de rand hangende deeg over de appelvulling. Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei en bak de taart in een matige warme over lichtbruin en gaar. 3/4 uur.

EET SMAKELIJK!!

© 2012 - 2018 Het Loohofje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel